Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Carpaccio på laxfilé

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat
Carpaccio på laxfilé

Servera tunnskuren laxfilé som carpaccio med kapris, parmesanost, persilja och olivolja.

Läs också: Här hittar du alla recept du behöver för att laga en perfekt nyårsmiddag

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g laxfilé, utskuren, fryst minst 2 dygn
  • 1 st citron, rivet skal och saft
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk kapris
  • 2 msk parmesanost
  • 0,5 st bladpersilja, knippe
  • salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Skär lövtunna skivor av laxen och lägg ut på en plan tallrik eller plant fat.
  2. Blanda samman citronsaft och olja. Smaka av med salt och peppar, pensla oljan över laxskivorna.
  3. Blanda samman en sallad på fint riven parmesan, citronskal och kapris och fördela över laxen. Toppa med lite fint skuren bladpersilja. OBS! Fisk som ska serveras rå eller gravas bör enligt livsmedelsverket frysas i två dygn innan den används.
Du kanske även gillar