Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Carpaccio på hälsokalv med grillad svartrot, lagrad ost, vit tryffelolja och friterad quinoa

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Det är härligt att laga mat med riktigt bra råvaror! Till detta underbara recept rekommenderar vi att använda riktigt bra kött, exempelvis HälsoKalv från Ängavallen.

Ingredienser

4 portioner
  • 200 gram kalvfilé
  • 2 svartrötter
  • 100 g lagrad ost, exempelvis Ängavallens Blåa biskop, västerbottensost eller prästost.
  • ½ dl vit quinoa
  • olivolja
  • salt
  • vit tryffelolja
  • rucola

Så här gör du

  1. Carpaccio: Putsa kalvfilén. Salta och halstra i en torr het stekpanna. Den ska få en nästan bränd yta. Skär tunna skivor.
  2. Grillad svartrot: Skala svartroten och skär bort ändarna. Pensla med olivolja. Grilla i ett grilljärn tills svartrötterna börjar bli lätt mjuka. Ta av, salta och lått svalna. Skär sedan svartroten i mindre bitar.
  3. Osten: Bryt ner osten till 0,5 till 1 cm stora bitar.
  4. Friterad quinoa: Koka quinoa i saltat vatten. Sila av och låt torka lite. Fritera i solros- eller rapsolja på 130 grader tills det slutat bubbla. Lägg på papper och salta lite lätt.
  5. Serveras med ruccola och vit tryffelolja.