Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Carpaccio med krämig wasabidressing

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Carpaccio är en maträtt som oftast serveras som en förrätt eller en antipasto, och är typiskt för det italienska köket.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 bitar á ca 70 g oxfile
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk wasabi
  • 1 tsk honung
  • 10 rädisor
  • 1 ask smörgåskrasse
  • salt och olivolja

Så här gör du

  1. Välj ett bra kött i affären eller hos slaktaren.
  2. Lägg en köttbit i plast, tex. mellan två bitar plastfilm.
  3. Banka sedan ut köttet med en stekpanna så det är helt platt, ca 2 milimeter tjockt.
  4. Lägg varje köttbit på varsin tallrik, smörj in en sidan på det utbankade köttet med olivolja, lägg sedan den smorda sidan ner. Detta gör att köttet inte fastnar.
  5. Skär mycket tunna slantar av rädisorna och klipp ner krassen.
  6. Blanda honung med creme fraishe och wasabi till en fin röra, smaka av med salt. Styrkan på krämen bestämmer du själv med mängden wasabi.
  7. Klicka ut wasabikrämen på varje köttbit, toppa med krasse och rädisor.
  8. Färdigt att servera!