Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Carnitaspaj

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Anders Gustavsson: “Om du fått lite carnitas över efter fredagstacon kan du använda det till en riktigt god paj.”

Ingredienser

4 portioner

Pajdeg

  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 500 g carnitas
  • inlagd rödlök
  • inlagd jalapeno
  • 2 ägg
  • 2 dl matlagningsgrädde

Garnering

  • 1 ägg
  • inlagd rödlök
  • inlagd jalapeno
  • tacochips

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Pajdeg: Arbeta ihop ingredienserna för hand eller i en matberedare och tryck ut degen i en pajform (cirka 24 cm). Spara lite av degen att ha som galler ovanpå. Låt formen stå kallt cirka 30 minuter. Förgrädda pajskalet i ugnen cirka 10 minuter.
  3. Fyllning: Blanda carnitasköttet med inlagd rödlök och jalapeno efter tycke och smak och fördela fyllningen i pajskalet. Vispa ihop ägg och matlagningsgrädde och häll över pajen.
  4. Garnering: Kavla ut resterande deg och skär remsor som du lägger som ett galler över pajen som du senare penslar med ett uppvispat ägg. Fördela lite krossade tacochips, inlagd rödlök och inlagd jalapeno över.
  5. Ställ in pajen mitt i ugnen cirka 30 minuter.