Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Carbonara 2.0

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Carbonara med kantareller och rökt sidfläsk. Jag lovar att oavsett om du bjuder barnen eller dejten på denna rätt så kommer du vara deras nummer 1 för evigt.

Ingredienser

6-8 portioner

  • 1 pkt spagetti eller linguini
  • 200 gram rökt sidfläsk
  • 300 gram kantareller
  • 4 äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl riven parmesanost
  • en näve bladpersilja
  • grovt malen svartpeppar
  • salt
  • en extra äggula till varje portion

Så här gör du

  1. Börja med att förvälla kantarellerna om du inte redan gjort det.
  2. Skär sidfläsket i mindre bitar, stek i en stekpanna så att det blir härligt krispigt. Tillsätt kantarellerna. Stek så att allt får en fin yta och tillsätt hackad persilja, salt och peppar. Tänk på att inte salta för mycket eftersom fläsket är salt i sig.
  3. Vispa hastigt ihop 4 äggulor och 2 dl vispgrädde, peppra och ställ åt sidan.
  4. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Spara lite av pastavattnet innan du häller av pastan.
  5. Blanda pastan tillsammans med lite av det sparade pastavattnet samt kantarellerna och sidfläsket. Blanda ner den rivna parmesanosten och till sist äggblandningen. Servera med extra parmesan och en äggula på toppen, och glöm för guds skull inte grovt malen svartpeppar!