Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cannelonigratäng med laxfärs och vitvinssås

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Lyxa till pastan med laxfärs. Galet gott!

Ingredienser

4 personer
  • 16 st canneloni
  • 600 g lax ben- och skinnfri
  • 2 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • salt & peppar

Sås

  • 1 msk smör
  • 2 msk finhackad lök
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk smör+1 msk vetemjöl
  • peppar
  • 1 dl fintriven parmesanost

Garnering

  • 1 burk sikrom, 80 g

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form cirka 20x15 cm.
  2. Skär laxen i bitar och lägg i en matberedare tillsammans med ägg och kör till en smet. Tillsätt grädde och mixa ihop. Krydda. Lägg färsen i en spritser och fyll cannellonin.
  3. Smält smör och fräs lök någon minut. Tillsätt vin och låt det koka ihop till hälften. Tillsätt grädde och sjud i några minuter. Mosa ihop smör och mjöl och vispa ner i såsen. Sjud tills det tjocknar. Krydda.
  4. Häll lite av såsen i botten på formen och lägg cannellonin ovanpå. Häll över resten av såsen. Strö över ost.
  5. Gratinera i ugnen tills det fått fin färg, cirka 20 minuter. Garnera med sikrom.