Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Calypsokryddad fläskkorv

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Calypsokryddad fläskkorv
Johan Adelgren

Ingredienser

10 bufféportioner
  • 600 g fläskfärs
  • 1 meter grisfjälster
  • 0,5 st chipotle chili
  • 0,5 st ancho chili
  • 0,25 msk nejlika
  • 0,5 msk hel kryddpeppar
  • 0,5 msk hel koriander
  • 0,5 msk hel spiskummin
  • 0,25 msk kanelstång
  • 2 dl kallt vatten
  • 2 tsk salt

Så här gör du

  1. Mixa kryddorna i en kryddkvarn.
  2. Blanda färsen i en matberedare, tillsätt vattnet och kryddorna.
  3. Skölj fjälstret noggrant och stoppa korven med hjälp av en spritspåse.
  4. Låt ligga över natten.
  5. Koka upp saltat vatten och sjud korven i 10 minuter utan lock.
  6. Kyl ner korven och lägg den färdigkokta korven på en plåt och snurra ihop den till en snäcka.
  7. Grilla korvsnäckan 3–5 minuter på varje sida. När den blivit varm och har fått ett fint mönster är den klar.
Du kanske även gillar