Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cajunpanna med kräftor och limeaioli

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Cajunpanna med kräftor och limeaioli
Foto: Joel Wåreus

Cajunkräftor passar utmärkt att tillaga i uteköket, gärna på en stor stekhäll. Man kan också göra rätten i omgångar och steka lite i taget i en stekpanna. Om man vill ha extra krydda kan man droppa i tabasco. Inlagd jalapeño passar också bra till.

Ingredienser

10 portioner
  • 10 korvar, chorizo eller andouille
  • 5 majskolvar
  • 3 rödlökar
  • 2 röda paprikor
  • 3 röda chilifrukter
  • 1 citron
  • olja eller smör till stekning
  • cajunkrydda
  • 1 ½ kg kokt färskpotatis
  • 2 kg kräftor
  • flingsalt

Limeaioli

  • 2 äggulor, rumstempererade
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk limesaft
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3-4 dl naturell olja, till exempel raps- eller majsolja, rumstempererad
  • 2 krm salt
  • 1 lime, finrivet skal

Så här gör du

  1. Dela korvarna i mindre bitar. Dela majskolvarna i fyra bitar vardera.
  2. Skala och skär rödlöken i klyftor. Skär paprikan i stora bitar, dela chilin på längden. Dela citronen i fyra bitar.
  3. Stek korvarna i olja eller smör, stek majsen, rödlöken, paprikan och chilin, krydda med cajunkrydda.
  4. Stek citronerna. Stek färskpotatisen och sedan kräftorna.
  5. Blanda ihop allt och krydda med cajunkrydda och flingsalt.
  6. Limeaioli: Vispa eller mixa äggulorna med vinägern, limesaften och vitlöken. Droppa i oljan under kraftig vispning eller mixa under tiden. Tillsätt salt och limeskal.
  7. Servering: Servera cajunpannan med limeaiolin.
Du kanske även gillar