Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cajungravad lax med avokadosallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Läcker rätt med lax som smaksatts med het cajunkrydda. Serveras på en bädd av mangoldskott, krämig avokado och krispiga sugarsnaps.

Ingredienser

4 portioner

Cajungravad lax

  • 500 g laxfilé
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk salt
  • 1 ½ tsk cajunkrydda

Dijondressing

  • ½ dl dijonsenap
  • ½ dl honung
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 ½ dl neutral olja, till exempel raps- eller majsolja
  • salt

Tillbehör

  • 2 avokado
  • 75 g mangoldskott eller blandad riven sallad
  • 150 g sugarsnaps
  • 1 lime
  • svartpeppar, malen

Så här gör du

  1. Cajungravad lax: Lägg laxen på ett fat. Blanda ihop socker, salt och cajunkryddan. Gnid in kryddblandningen över laxen och lägg den i en påse. Lägg laxen i kylen i två dygn, vänd påsen efter halva tiden.
  2. Dijondressing: Vispa ihop dijonsenap, honung och äppelcidervinäger. Droppa i oljan i en fin stråle och vispa kraftigt under tiden. Smaka av med salt. Späd eventuellt med några droppar vatten.
  3. Servering: Skala och skär avokadon i klyftor. Lägg mangoldskotten på ett stort fat. Lägg på avokadoklyftorna. Dela sugarsnapsen på längden och lägg på fatet. Skiva upp laxen och lägg på fatet. Skär limen i klyftor och lägg på laxen. Ringla över lite av dijondressingen och servera resten i en skål vid sidan om. Strö över svartpeppar.