Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cajun coffee

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

I en riktig cajun coffee ska det vara melass, en trögflytande restprodukt man får vid sockertillverkning, och gärna cikoriakaffe, kaffe gjort på cikoriarot. Men det går lika bra med kaffe och mörk sirap! Toppa med vispad grädde och riven muskotnöt.

Ingredienser

4 glas
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 msk mörk sirap
  • 4 dubbla espresso
  • 6 dl mjölk muskotnöt, riven
  • 1 msk mörk sirap

Så här gör du

  1. Vispa grädden lätt.
  2. Ringla mörk sirap i glasburkar eller kaffekoppar. Häll i kaffet.
  3. Skumma mjölken och häll i. Har du ingen kaffemaskin som kan skumma mjölk kan du värma på mjölken i en kastrull samtidigt som du vispar snabbt.
  4. Toppa med vispad grädde och riven muskotnöt. Ringla över sirap.