Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Café brulot diabolique – drinkrecept

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Café brulot diabolique – drinkrecept
Foto: Joel Wåreus

En klassisk kaffedrink från New Orleans! En stor värmetålig skål i till exempel rostfritt stål är bra om man vill flambera konjaken. Annars kan man värma konjaken med kanel, socker och finrivet skal av apelsin och citron och låta det stå och dra en timme och därefter värma på och blanda med kaffet.

Ingredienser

4 glas
  • 4 bitar kanelstång
  • 8 cl konjak
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 1 citron, finrivet skal
  • 4 koppar hett kaffe

Så här gör du

  1. Lägg kanelstängerna, konjaken, socker, apelsinskal och citronskal i en värmetålig bunke.
  2. Värm tills spriten är het men inte kokar. Tänd på med en tändsticka (var försiktig) och häll på kaffet.
  3. Servera kaffet som det är eller med en klick grädde på toppen.
Du kanske även gillar