Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Caesarsallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Kungen av sallader, född ur sann ”tar vad man har”-anda för nästan 100 år sedan. Matig som lunch med kyckling eller en fin förrätt utan. Min version är en ganska mycket lättare version än originalet och med en liten wasabitwist!

Använd gärna ekologiska råvaror

2 port
30 min Ugn 225°

200 g kycklingfilé 2 msk olivolja

1 msk smör

1 dl matlagningsyoghurt

2 sardeller, fint hackade

1 tsk pressad citron

1 tsk dijonsenap

1 vitlöksklyfta pressad

3 msk finriven parmesan

1 tsk wasabi

salt svartpeppar

6 tunna skivor rökt skinka
2 skivor surdegsbröd, gärna dagsgammalt 2 huvud romansallad 1 fänkål, fint hyvlad

2 msk hyvlad parmesanost

Värm en panna med olivolja och smör. Salta och peppra kycklingfilén och när fettet tystnat i pannan lägger du i kycklingen och steker den tills den har fin färg på båda sidor och når en innertemperatur om 70°, det tar ca 7 minuter per sida för en normalstor filé om ca 150 gram. Låt dem vila medan du förbereder resten. 2. Tärna surdegsbrödet i tärningar om cirka 1 ½ centimeter. Stek dem krispiga i fettet som blir kvar i pannan efter kycklingen. Häll eventuellt på lite mer olivolja så alla sidor på brödet blir täckta och krispiga. Låt svalna och rinna av på hushållspapper.
Lägg skinkskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt rostas i ugnen tills skinkan har blivit krispig, det tar 5–10 minuter. Passa noga så att skinkan inte bränns! Ta ut och låt svalna.
Rör samman alla ingredienser till dressingen till en jämn och fin sås, smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

5. Riv romansalladen i mindre bitar och vänd den i dressingen tillsammans med fänkål. Spara några matskedar av dressingen. Lägg salladen i djupa tallrikar, toppa med kyckling i skivor, skinkan, surdegskrutongerna och hyvlad parmesan. Ringla över ytterligare en matsked dressing eller så mycket som du vill ha.

Ingredienser

1 portion

Så här gör du