Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cacciatore – jägargryta

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

En rustik och värmande gryta som den lagas i en italiensk bergsby. I Italien är jägargrytan vardagsmat – och “comfort food” när den är som bäst – så använd ett enkelt men gott vin.

Recept ur “Tareq Taylors kyckling” av Tareq Taylor (Bonnier fakta). Boken hittar du bland annat på adlibris.

Ingredienser

4 portioner
  • 8 kycklinglår med ben och skinn
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 msk olivolja
  • 2 gula lökar
  • 6 vitlöksklyftor
  • 1 gul och röd paprika, ganska små
  • 300 g champinjoner
  • 1 stor morot
  • 2 dl rött vin
  • 10 kvistar timjan i en bukett
  • 1 tsk torkad oregano
  • salt
  • 2 burkar krossade
  • tomater à 400 g
  • 1 dl urkärnade svarta kalamataoliver
  • hackad bladpersilja

Till servering

  • kokt pasta

Så här gör du

  1. Häll upp vetemjölet på en tallrik och vänd kycklinglåren i mjölet så att de täcks runtom.
  2. Skala löken och vitlöken och hacka båda. Skär paprikorna och champinjonerna i bitar. Skala och skiva moroten.
  3. Fräs vitlöken i olivolja så att den får lite färg. Lägg i kycklingen och stek en stund till. Tillsätt den gula löken och låt allt bli gyllenbrunt. Häll eventuellt i en liten skvätt olivolja till.
  4. Lägg ner paprika och morot. Rör runt och fräs i några minuter till. Tillsätt vinet, champinjonerna, timjanbuketten och oreganon. Låt sjuda utan lock under omrörning i några minuter så att vinet kokar in lite grann och det som har fastnat i botten lossnar. Blanda ner tomaterna och oliverna och sjud nu under lock i cirka 30 minuter. Rör om då och då.
  5. Toppa med lite persilja och servera med nykokt pasta.