Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cabbage bowl med fläsk

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Om man vill kan man välja bort någon av kålsorterna i den här skålen inspirerad av det asiatiska köket. Man kan även laga en vegetarisk variant av rätten och hoppa över fläsket.

Ingredienser

4 portioner

Chips på svartkål

  • 1 svartkål
  • 2 msk kokosolja
  • flingsalt eller örtsalt

Sojastekt spetskål

  • ½ spetskål
  • ½ gul lök
  • olja till stekning
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk flytande honung

Rödkålssallad

  • 1 klyfta rödkål
  • ½ äpple
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • ½ tsk flytande honung
  • 2 msk rapsolja

Coleslaw

  • 1 klyfta vitkål eller spetskål
  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk gräddfil
  • ½ äpple, finhackat

Fläsk och brysselkål

  • 200 g brysselkål
  • smör till stekning
  • 200 g sidfläsk i bit

Tillbehör

  • 8 dl kokt råris eller fullkornsris
  • 1 dl hoisinsås, finns att köpa i asiatiska mataffärer
  • 2 lila plommon

Till garnering

  • hyvlad blomkål
  • solrosskott
  • pumpafrön

Så här gör du

  1. Chips på svartkål: Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Lägg kålbladen på en plåt med bakplåtspapper och ringla över oljan. Sätt in i ugnen i cirka 15 minuter, vänd på kålen efter halva tiden. Strö över flingsalt eller örtsalt.
  3. Sojastekt spetskål: Strimla kålen och löken fint och fräs i lite olja. Häll på sojan och honungen. Fräs allt ytterligare ett par minuter.
  4. Rödkålssallad: Strimla rödkålen fint, tärna äpplet och blanda med äppelcidervinäger, honung och olja.
  5. Coleslaw: Strimla kålen och blanda med alla ingredienser.
  6. Fläsk och brysselkål: Fräs brysselkålen i smör. Skär fläsket i bitar och fräs i lite smör.
  7. Servering: Koka riset enligt förpackningen och lägg upp i portionsskålar. Lägg på svartkål, spetskål, rödkål, coleslaw, fläsk och brysselkål. Toppa med hyvlad blomkål, solrosskott och pumpakärnor. Servera med plommon och hoisinsås i en skål vid sidan om.