Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Butterkaka på mandelbullar med vit choklad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Syndigt god ”bullkaka” där smält, ringlad vit choklad blir pricken över i. Den är bakad på kokosmjöl och mandelmjöl, vilket gör den glutenfri.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1 ⁄2 dl mjölk
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 4 msk kokossocker eller strösocker
  • 2 krm vaniljpulver
  • 1 ⁄2 dl kokosmjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 4 msk psylliumfrömjöl (psyllium- eller fiberhusk)
  • 2 ägg
  • 4 äggvitor

Fyllning

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 3 ⁄4 dl kokossocker eller strösocker
  • 100 g mandelmassa
  • 2 krm vaniljpulver
  • 1 tsk kanel, malen
  • 1 äggula till pensling
  • Till garnering
  • 2 msk pärlsocker
  • 2 msk hackad mandel
  • 50 g vit choklad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar botten, 24 centimeter i diameter.
  2. Smält smöret och häll i mjölken. Rör i kardemumman och sockret. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa ägg och äggvitor tillsammans i en separat skål.
  3. Blanda ner äggvispet i smörblandningen och därefter de torra ingredienserna.
  4. Låt degen svälla i 5 minuter. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. Tag bort det översta papperet.
  5. Vispa ihop smör och socker.
  6. Riv mandelmassan fint och vispa ner i smöret tillsammans med vaniljpulver och kanel.
  7. Bred ut fyllningen över degen. Rulla ihop degen på längden. Skär rullen i 3 centimeter breda bitar.
  8. Lägg bullarna i formen. Pensla med äggula. Strö över pärlsocker och hackad mandel. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Höj värmen till 200 grader och grädda i ytterligare cirka 15 minuter.
  9. Hacka, smält och ringla över den vita chokladen.