Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

LCHF-burgare med aubergine – recept

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Gör din egen LCHF-burgare med aubergine, krämig fetaost och lök!
Föredrar du getost och rostad paprika på din burgare är det bara att lägga till det – som på bilden.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 liten gul lök
  • 3 msk smör
  • 500-600 g köttfärs
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • olja och smör att steka i
  • 1 rödlök
  • 150-200 g fetaost
  • blandad sallad
  • tomater

Så här gör du

  1. Hacka löken och mjukstek den i smöret. Låt löken svalna lite och blanda sedan ner den i köttfärsen. Tillsätt grädde, salt och peppar. Forma till biffar och lägg på en skärbräda eller bricka.
  2. Skiva auberginen och salta den lätt.
  3. Stek biffarna i en stekpanna och aubergineskivorna i en annan. När man steker aubergine behövs det mycket olja för att den ska få fin färg.
  4. Skiva rödlöken och smula osten. Lägg ihop aubergineskivor med biffarna som en hamburgare och strö över fetaost och den skivade rödlöken. Servera med sallad och tomater.