Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Buddha bowl med BBQ tofu

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g fast tofu
  • råris för 4 pers
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 1 broccolihuvud
  • 1 msk vatten
  • 1 paprika, skivad
  • 1 burk majs
  • 1 msk tamarisås
  • 1 dl valfri BBQ-sås
  • 1 avokado, tärnad
  • sesamfrön

Så här gör du

  1. Låt tofun rinna av, svep in den i en handduk, lägg upp på ett fat och ställ ett tungt objekt ovanpå (t.ex. en gjutjärnspanna). Ställ åt sidan i 30–60 minuter så att vätskan pressas ut ur tofun (på så sätt suger den upp mer av BBQ-såsen).
  2. Koka under tiden upp råris enligt förpackningens anvisningar och förbered grönsakerna. Bryt broccoli i mindre buketter och stek i olja i ca 1 minut i en stekpanna på medelhög värme. Häll i vatten, täck med lock och låt steka i ytterligare några minunter. Tillsätt majs, paprika och tamarisås och stek i 2 minuter. För över till en skål och ställ åt sidan.
  3. Skär tofun i tärningar och stek i lite olja tills de är gyllenbruna. Tillsätt BBQ-såsen och låt puttra i ca 3 minuter tills tofun har sugit upp smakerna och såsen har tjocknat något. Lägg upp ris i skålar och toppa med de stekta grönsakerna och BBQ-tofun. Toppa med sesamfrön och tärnad avokado. Njut!