Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bruschetta con crema di olive

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat
Bruschetta con crema di olive

Paolo Robertos rostade lantbröd med tomat och olivröra

Ingredienser

4 portioner

Bruschetta

  • 4 små skivor lantbröd
  • 8 körsbärstomater, skurna i små, små tärningar

Olivröra

  • 1 dl svarta urkärnade oliver
  • 2 sardellfiléer, inlagda i olja
  • 2 tsk kapris
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 tsk färsk timjan, repad
  • 2 stjälkar basilika
  • ca 3 msk olivolja (2+2 msk)
  • 0 ,5 msk citron, färskpressad saft
  • 1 nypa smulad peperoncino (chili)
  • salt och svartpeppar
  • olivolja till pensling
  • basilikablad
  • ev. grovmalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250°
  2. Hacka oliver, sardeller, kapris, vitlök, timjan och basilika med en mixerstav eller i en matberedare. Tillsätt olivolja (ca 2 msk) droppvis. Rör om och smaka av med lite citronsaft, salt och peppar.
  3. Skiva brödskivorna och pensla dem på båda sidor med olivolja (ca 2 msk), smaksätt med en nypa peperoncino. Lägg dem på en ugnsplåt, täckt med bakplåtspapper och rosta dem i övre delen av ugnen tills de fått lite färg.
  4. Pensla bröden med ytterligare lite olivolja, fördela de lätt saltade tomattärningarna på bröden och lägg sedan på en sked olivröra. Toppa med basilikablad. För den som önskar, strö över lite grovmalen svartpeppar.
Du kanske även gillar