Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Brownietårta

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 15 st har redan röstat

Vad vore helgen utan en maffig chokladkaka? Ingenting. Kolla in det här goda receptet så förstår ni vad vi talar om.

Ingredienser

1 tårta
  • 125 g mörk choklad
  • 100 g rumstempererat smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl

Till servering

  • kakao
  • lättvispad grädde

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°. Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad eller i mikro.
  2. Vispa ihop smör och socker. Vispa upp äggen och tillsätt dem i smörblandningen. Rör i den smälta chokladen.
  3. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem, enklast med en slicke-pott. Bred ut smeten i en smord och bröad rund form, 24 cm. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min. Den ska vara tungt gungig när den tas ut ur ugnen.
  4. Låt kakan svalna. Pudra med kakao. Servera med lättvispad grädde.
4 kommentarer om "Brownietårta"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Oscar Karlström

      Hej Oscar! 175 grader ska det vara. Lycka till!

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till joschaslillsyrra

      Hej! Det går bra att frysa kakan. Ställ in den stund i frysen medan den fortfarande är i formen så att den stelnar. Sedan kan du ta ur kakan ur formen, linda in den i plastfolie och förvara i en lufttät påse. Lycka till! Stina, webbredaktör Mittkök.se