Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Brownies

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Det sägs att den första browniekakan bakades av en bagare som misslyckades med att få sin chokladsockerkaka att resa sig. I stället blev det en lätt kletig och tung chokladkaka, som smakade alldeles underbart.


Ingredienser

20 stycken

  • 3 ägg

  • 2 1/2 dl socker

  • 200 g mörk choklad (70%)

  • 175 g smör

  • 1 dl mjölk

  • 2 dl vetemjöl

  • 100 g grovhackade valnötter


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker ljust och pösigt.

  2. Smält smöret och låt det svalna av. Hacka chokladen och smält den över vattenbad eller i mikron. Rör ner det smälta smöret och den smälta chokladen i äggvispet. Blanda väl.

  3. Blanda ner mjölken och sikta ner mjölet i smeten. Blanda till en jämn smet. Rör till sist ner nötterna.

  4. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form eller liten långpanna, 20x25 centimeter. Grädda i 30-35 minuter.
  5. 
Kakan ska vara lite kletig i mitten. Låt svalna och skär i fyrkanter.