Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Brownies med dumle och kinapuffar

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Dessa godbitar smakar bäst nybakade, men går bra att frysa in.

Ingredienser

16 bitar
  • 10 Dumlekolor
  • 1/2 tsk salt
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3/4 dl kakaopulver
  • 1 1/2 dl light muscovadosocker
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 150 g smör
  • 3 stora ägg
  • 4 msk starkt kaffe
  • Till garnering:
  • 150 g färskost
  • 2-3 dl Kinapuffar

Så här gör du

  1. Skär godiset i bitar.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Klä en liten långpanna med bakplåtspapper.
  4. Blanda ihop vetemjöl, salt och bakpulver. Rör i kakaopulver, muscovadosocker och strösocker, använd till exempel ballongvisp eller en gaffel.
  5. Smält smöret i en panna utan att den tar färg. Häll smöret i en stor bunke. Låt det svalna ca 5 minuter. Vispa i äggen, ett i taget, använd elvisp. Blanda i kaffet. Vänd ner browniemixblandningen och vispa ihop till en jämn smet.
  6. Häll smeten i långpannan, fördela i godis och grädda i nedre delen av ugnen 25-30 minuter eller tills kakan är klar, känn med en provsticka, den får gärna vara lite kladdig.
  7. Låt kakan kallna. Bred på cream cheese, strö över rispuffar.