Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Brownies

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 13 st har redan röstat

Underbara brownies! Kolla in receptet här!

Ingredienser

16 bitar

Tryffel

  • 150 g mörk choklad, 55 %
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • flingsalt att strö över

Brownie

  • 150 g osaltat smör
  • 2 3/4 dl strösocker
  • 1 1/2 dl kakao
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl

Så här gör du

  1. Tryffel: Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden, häll den över chokladen och låt stå i några minuter tills chokladen har smält. Rör ihop till en slät och fin tryffel. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur.
  2. Brownie: Sätt ugnen på 160 grader. Smörj kanterna på en bakform, 20 × 20 centimeter, med smör och täck botten med bakplåtspapper.
  3. Smält smöret på låg värme i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda. Det kan se lite grynigt ut, men mjölet kommer att få smeten att gå ihop och bli slät och fin.
  4. Vispa försiktigt ner 1 ägg i taget, eller använd en slickepott att blanda med tills varje ägg har arbetats in. Vänd slutligen ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet.
  5. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20-22 minuter. Låt svalna.
  6. Ta ut kakan ur formen och ta bort bakplåtspappret. Vänd kakan upp och ner och bred tryffeln ovanpå, toppa med flingsalt. Om tryffeln är för lös för att breda ut räcker det med en stund i kylen för att den ska stelna en aning.
  7. Låt sedan kakan stå i kylen så att tryffeln stelnar ordentligt, 40-50 minuter. Servera kakan rumstempererad.
2 kommentarer om "Brownies"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Katalinda

      Roligt att du tycker det! De är ju verkligen oemotståndligt goda. /Stina, webbredaktör Mittkök.se