Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Brödgratäng med mozarella och tomater

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Brödgratäng med mozarella och tomater
Evelina Borneling

Servera till laxspett ( se mitt recept), en grillad köttbit, som förrätt eller tapas/bufferätt.

Ingredienser

4 portion
  • 16 Skivor hembakat bröd/SMÅ skivor eller 1 hel baguette
  • 4 Tomater i tunna skivor
  • 2 ask/påse mozarella
  • 2 msk Blandade finhackade örter
  • Mycket olivolja
  • 0,5 dl Grovhackad mandel eller valnötter
  • flingsalt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skiva baguett/bröd i 1 cm tjocka skivor, 4x4 stora. Ringla olivolja i en ugnsform, lägg ett lager brödskivor och lite olivolja på. Lägg tomatskivor, flingsalt, mozarella och lite örter. Varva ytterligare en omgång. Avsluta med mozarella, nötter, olivolja och örter på toppen! Gratinera i mitten av ugnen cirka 15 minuter eller tills gratängen fått lagom med färg.
Du kanske även gillar