Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bröd med nötter och fikon

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Smakrikt bröd, särskilt gott med ost.

Ingredienser

1 Bröd
  • 15 torkade fikon
  • 2,5 dl blandade nötter
  • 5 dl kallt vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 vetemjöl
  • 25 g jäst

Så här gör du

  1. Mixa fikon och nötter ganska fint i en matberedare.
  2. Smula jästen i en skål (helst i bakmaskin) och rör ut den med vattnet. Tillsätt fikon-nötblandningen och nästan allt mjöl. Arbeta i maskin 5 minuter. Tillsätt salt och kör degen ytterligare en minut. Täck bunken med plastfilm och låt degen jäsa 1 timme.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta samman degen. Forma degen till en limpa lika lång som plåtens diagonal och låt den jäsa på en papprad plåt ca 45 min.
  4. Nagga brödet med en gaffel och grädda mitt i ugnen i 250 grader 15 min. Sänk värmen till 200 grader och grädda ytterligare 15 min.