Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Broccolisoppa med hembakat bröd och parmesanaioli

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Broccolisoppa med hembakat bröd och parmesanaioli
Evelina Borneling

Soppor är gott på hösten när kylan drar in.
Vad dom också är bra är att många barn gillar soppa, trots att det är grönsaker i. Ja, mina barn är svåra med grönsaker men soppa slukar de med hull o hå:)
Soppa som varmrätt eller förrätt, vardag som fest, ja det passar många tillfällen!

Detta recept är mitt nummer 100 här på mittkök.
Vad vill ni ha för recept, tips?
Jag har många idéer kvar!
Tack alla ni som följer och uppmuntrar!

Ingredienser

4 portion

Soppa

  • 500 g broccolibuketter
  • 1 st Finhackad gul lök
  • 1 dl hackad purjolök
  • 4 st Normalstorlek potatisar, skalad
  • 1,5 msk kycklingfond
  • 1,5 dl matlagningsgrädde
  • Ca1 Vatten,späd för önskad konsistens
  • 1 msk Olivolja för stekning
  • 0,5 dl Persilja,färsk oregano att toppa med
  • salt och svartpeppar

Tillbehör

  • Gott bröd, se något av mina recept!
  • Parmesanaioli, se mitt recept

Så här gör du

  1. Fräs lök och purjolök i olivolja i en stor kastrull, ska inte få färg. Lägg i broccoli och potatis samt kycklingfond. Häll på vatten. Koka soppan tills potatis och broccoli är mjuka och du kan använda en stavmixer för att mixa soppan slät. När soppan är mixad häll i grädden och låt koka upp ett par minuter. Smaka av med salt och peppar! Servera med parmesanaioli, gott bröd och toppa soppan med örter.
Du kanske även gillar