Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Broccoli- och rucolasoppa med kesosnittar

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Vintergrön soppa för kulna dagar.

Ingredienser

4 portioner
  • 8 lantbröd
  • 2 dl smaksatt keso, gärna chili
  • 1 msk färsk basilika, hackad
  • 1 krm salt
  • 400 g broccoli
  • 100 g rucolasallad
  • 12 dl hönsbuljong, vatten + tärning eller konc. fond
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 dl minifraiche
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk färsk basilika, hackad

Så här gör du

  1. Skölj och skär broccolin i buketter. Skär den grova delen av broccolin i tunna skivor. Skölj rucolasalladen.
  2. Koka upp hönsbuljongen i en gryta. Lägg i broccolin och koka tills den är nätt och jämt mjuk. Ta upp några fina buketter att lägga i soppan vid serveringen.
  3. Lägg ner rucolasalladen och låt soppan bli het igen. Mixa soppan med mixerstav.
  4. Red av soppan med majsstärkelse utrört i lättfraiche. Smaksätt med salt, peppar och basilika. Smaka av.
  5. Blanda keso med basilika och lite salt. Bred på fyra brödskivor och lägg en skiva bröd ovanpå. Dela dubbelmackorna på diagonalen och servera till soppan.