Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Brisket sandwich

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Grillad oxbringa är verkligen en klassisk sydstadsrätt. Här läggs köttet på en grillad skiva bröd och äts med surkål, picklad rödlök och saltgurka.

Här hittar du receptet på grillad oxbringa.

Ingredienser

4 portioner
  • 8 skivor bröd
  • 4 msk olivolja
  • 600 g grillad oxbringa (Brisket), se recept via länk ovan
  • 8 salladsblad
  • 1 tomat i skivor
  • 4 msk senap eller dijonnaise
  • 2 dl surkål
  • 1 dl picklad rödlök, se recept nedan
  • ½ rödlök i ringar
  • 4 saltgurkor, delade

Picklad rödlök (1 burk)

  • 1 dl ättika
  • 1 ½ dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 2 rödlökar

Så här gör du

  1. Picklad rödlök: Vispa ihop ättika, socker och vatten i en kastrull och koka upp. Skala och skiva löken så tunt som möjligt gärna på en mandolin. Lägg i löken i den heta lagen och dra av från värmen, låt svalna. Lägg i en burk och sätt på locket. Förvara i kylen.
  2. Pensla bröden med olja och grilla bröden på båda sidor.
  3. Skär upp köttet i skivor.
  4. Lägg upp bröden och lägg på sallad, tomat, kött, senap eller dijonnaise, surkål, picklad lök, rödlöksringar och gurka.