Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Brisket burgare med gruyèreost

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Dessa burgare fylls med grillad oxbringa, confiterade cocktailtomater och smakrik gruyèreost. Garnera gärna med timjan eller oregano. Lyxigt och mycket läckert!

Här hittar du receptet på grillad oxbringa.

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g grillad oxbringa (Brisket), se recept i länk ovan

Confiterade cocktailtomater

  • 1 ask cocktailtomater
  • 4 msk olivolja
  • 5 kvistar timjan

Tillbehör

  • 4 hamburgerbröd
  • 8 salladsblad, till exempel gemsallad
  • 4 skivor gruyèreost
  • ½ rödlök i ringar
  • 1 ½ dl aioli
  • timjan eller oregano
  • eventuellt nachos

Så här gör du

  1. Confiterade cocktailtomater: Sätt ugnen på 175 grader. Dela på tomaterna och lägg dem på en liten ugnsplåt. Ringla över olja och lägg på timjan. Baka i ugnen i cirka 20 minuter.
  2. Burgare: Skär hamburgerbröden i två delar och grilla dem på båda sidor.
  3. Skiva upp köttet, om det är kallt stek eller grilla skivorna.
  4. Lägg sallad på hamburgerbrödets underdel. Lägg på köttet, osten, rödlöksringar, tomater och aioli. Garnera med timjan eller oregano.
  5. Servering: Servera burgarna med nachos om du vill.