Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Briegratinerade champinjoner med örter

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat
Briegratinerade champinjoner med örter
TINE GUTH LINSE

Ugnsbakade champinjoner som tapas eller tillbehör blir riktigt goda, speciellt om de är örtfyllda och täckta med ett lager Brie de Meaux – som ju nästan smakar champinjon.

Ingredienser

20 stycken
  • 20 färska champinjoner (ca 300 g)
  • 1 näve blandade örter: persilja, mynta, oregano
  • 100 g Brie de Meaux
  • 2 msk skorpmjöl
  • olivolja
  • salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Ställ in ugnen på 175 grader. Borsta champinjonerna rena och gröp med en spetsig tesked ur foten så hattarna är intakta.
  2. Vänd hattarna i en skvätt olivolja så att de är inoljade både in- och utvändigt.
  3. Hacka champinjonstammarna fint tillsammans med örterna. Salta och peppra och fyll hattarna med hacket.
  4. Skriva brieosten och skär bitar som täcker hattarna. Strö över lite skorpmjöl. Ställ svamparna i en ugnsfast form.
  5. Gratinera champinjonhattarna i 15-20 minuter tills brieosten bubblar och skorpmjölet har fått färg.
  6. Servera ljumma som tapas eller som tillbehör till kött eller stekt fisk.
Du kanske även gillar