Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bresaolarullar med spenat, rostade pinjenötter och ricottaost

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Här är Paolo Robertos underbart goda recept på Bresaola con crema di spinaci, basilico e pinoli arrostiti!

Ingredienser

4 portioner
  • 150 g skivad bresaola (se till att få mjuka formbara skivor)
  • 150 g grovt strimlad färsk spenat eller 150 g rucola
  • ca 40 g pinjenötter
  • 200 g ricottaost
  • 1 ⁄2 dl riven parmesanost
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
  • tunna band av purjolök eller gräslöksstrån alternativt hushållssnöre
  • ev. små inlagda marinerade kronärtskockor
  • ev. rostade brödskivor av pain riche

Så här gör du

  1. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs spenaten och basilikan i ca en minut. Lägg blandningen i en skål.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna, rör hela tiden och passa noga så att de inte bränns vid. Hacka nötterna och blanda dem med spenat och basilika.
  3. Låt fyllningen kallna och rör sedan i ricottaost, parmesanost och ev. några droppar olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg bresaolaskivorna på en arbetsyta. Fördela fyllningen på skivorna och rulla ihop.
  5. Knyt om med tunna band av purjolök skuren på längden, eller med ett gräslöksstrå alternativt hushållssnöre.
  6. Strö över lite finhackade pinjenötter.
  7. Servera gärna med inlagda marinerade kronärtskockor och rostade skivor pain riche.