Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bräck med polkagris & kokos

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Den friska polkagrisen gör sig perfekt till den mycket söta, vita chokladen.

Ingredienser

1 ugnsplåt bräck
  • 7-8 polkagriskäppar
  • 300 g vit choklad
  • 3-4 msk riven kokos

Så här gör du

  1. Krossa polkagrisen. Lättast om den läggs i påse, som i sin tur läggs i handduk. Använd hammare eller tungt och hållbart föremål. Krossa till små bitar, inte smulor.
  2. Bryt chokladen i bitar. Smält i vattenbad eller i mikron. Tänk på att vit choklad är känslig för värme, blir den för varm kan den bli grynig. När chokladen har smält till hälften kan man dra den från värmen och röra ut de sista bitarna.
  3. Rör i kokosen i chokladen.
  4. Bred ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Strö över den krossade ­polkagrisen. Låt svalna.
  5. Bryt i bitar.