Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bovetesallad med melon- & fetaost


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Bovete är ingen vetesort utan en ört, men har värdefulla egenskaper och en liknande sammansättning som gör att det ofta räknas med bland dem. Bovete är mycket lättsmält och rikt på mineraler. Dessutom glutenfritt!

Ingredienser

4 portioner

  • 3 dl kokt bovete

  • 100 g blandad sallad, till exempel baby-spenat, rucola, romansallad

  • 1/4 vattenmelon

  • 200 g fetaost

  • 20 svarta oliver

  • flingsalt & svartpeppar


Dressing:


  • 1 dl olivolja

  • saft från 1 citron


Till servering:


  • 150 g lufttorkad skinka

  • färsk timjan

  • 1 dl rostade hasselnötskärnor


Så här gör du

  1. Koka bovetet. Lägg det i en stor skål att svalna.

  2. Skär melonen i bitar.

  3. Lägg sallad och melon i skålen tillsammans med smulad fetaost och oliver. Ringla över dressing och blanda runt.

  4. Rosta hasselnötskärnorna i en het panna.

  5. Servera salladen med lufttorkad skinka, hasselnötter och färsk timjan.