Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bountybar

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Mumsiga små bars med kokos och cashewnötter. Doppa dem i smält, mörk choklad och strö över lite riven kokos. Förvara i kylen.

Ingredienser

8 st
  • 2 ½ dl cashewnötter
  • 2 ½ dl riven kokos
  • 8 dadlar
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk kokosolja
  • 200 g mörk choklad

Att strö över

  • 1 msk riven kokos

Så här gör du

  1. Mixa nötterna. Tillsätt kokos, dadlar, honung och kokosoljan. Mixa ihop allt. Forma degen till en rektangel cirka 20 centi­meter lång och 7 centimeter bred. Skär upp bitar som är cirka 2 centimeter breda. Sätt in i kylen.
  2. Smält chokladen i ett varmt vattenbad eller i mikron. Doppa bitarna i chokladen och lägg dem på en plåt med bakplåts­ papper. Strö över kokos, sätt in i kylen tills chokladen stelnat.
  3. Förvara bitarna i en lufttät burk i kylen.