Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bounty bars

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Påskgodis när det är som bäst. Och ett hälsosammare alternativ för den som nu är ute efter det! Prova vettja. Älskar du kokos lika mycket som jag kommer du älska dessa.

Receptet är hämtat från Sarah Wilson’s kokbok ”I Quit Sugar”. Jag gjorde dock dubbelsats, använde kokosgrädde istället för kokosmjölk och tillsatte vaniljpulver.

/En riktigt god påsk önskar jag alla!

Ingredienser

16 bitar

Kokosfyllning

  • 4.5-5 dl kokosgrädde
  • 6 msk agavesirap
  • 6 msk kokosolja
  • 9.5-10 dl kokosflingor
  • 2 krm äkta vaniljpulver

Chokladöverdrag

  • 4.5-5 dl kokosolja
  • 2.5 dl råkakao pulver
  • 4 msk agavesirap
  • 1 krm havssalt
  • 2 krm äkta vaniljpulver

Så här gör du

  1. Blanda kokosgrädde, agave och kokosolja i en kastrull på låg värme till en jämn smet. Rör sedan ner kokosflingorna och vaniljpulver.
  2. Lägg bakplåtspapper i en bakform. Pressa ner kokosmixen i formen så att smeten är ca 1,5 cm tjock. Kyl kokosfyllningen tills den stelnat, ca en halvtimme.
  3. Skär fyllningen i bitar och frys igen tills den stelnat helt. Jag lät kokosfyllningen först stå i frysen ca 20-30 minuter och sedan i kylen.
  4. Lägg ingredienserna till chokladöverdraget, dvs kokosolja, råkakao pulver, agavesirap, havssalt och vaniljpulver, i en kastrull och rör om på låg värme tills chokladen är len och fin. Låt svalna.
  5. Doppa kokosbitarna i chokladen och lägg de på en bricka med bakplåtspapper. Kyl bitarna tills chokladen stelnat och doppa sedan bitarna en sista gång i chokladen. Kyl bitarna innan servering.