Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Börek med fetaost & persilja

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

25 st
  • 1 pkt yufka (stora ark)
  • 600 g fetaost
  • 1 knippe bladpersilja
  • 5 st ägg
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk salt

Så här gör du

  1. Vispa ihop ägg, mjölk, olja och salt. Lägg bakplåtspapper i botten på en långpanna och häll i lite av äggstanningen.
  2. Vik ut yufkadegen och lägg ett ark i botten och smula över hälften av fetaosten. Strimla persilja och toppa osten. Ta i lite mer äggstanning och gör ett nytt lager med deg, ost, persilja och äggstanning. Toppa med ett ark yufka och häll över resten av äggstanningen.
  3. Sätt in i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter eller tills äggstanningen satt sig. Låt svalna och skär upp i lagom stora rutor.
  4. Förvara i kylen med plastfilm eller i burk med lock.