Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bookmaker toast

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

En matig macka du kommer att vilja äta varje dag.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 biffar av bra kvalitet (ca 150-200g/styck)
  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk grov skånsk senap
  • 2 tsk dijonsenap
  • 10 cm färsk pepparrot
  • 4 äggulor
  • 1 huvudsallad
  • 4 gott bröd typ surdegsbröd smör till steknig
  • olja till stekning

Så här gör du

  1. Rumstemperera köttet innan det ska stekas, salta och peppra på båda sidor.
  2. Blanda majonnäs tillsammans med båda senapssorterna och ställ åt sidan.
  3. Stek köttet i olja på hög värme så det får yta, låt köttet ligga i stekpanna och vänd inte för mycket. När köttet fått lätt färg, tillsätt smör till pannan för den goda smakens skull. Stek några minuter på varje sida och låt sedan köttet vila på en skärbräda innan det skärs upp.
  4. Tvätta salladen och bryt fina blad till mackan. Skala och riv pepparroten.
  5. Stek brödskivorna i smör, låt smöret bli gyllenbrunt innan brödet går i. Stek på båda sidor och lägg upp på tallriken. Stryk på senapskrämen på varje macka, fortsätt med sallad och fina bitar att skuret kött.
  6. Bygg sedan ett fågelbo av pepparrot på varje macka och placera en äggula i. Servera mackan genast med lite extra senapskräm till och njut!