Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bönpasta med quorn och ärtpesto

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

År 2016 ska vara det år då jag satsar på att äta mer vegetarisk mat. Med hjälp av små förändringar i köket kan man göra stora förändringar för miljön och djuren, utan att gå miste om goda smaker, och som plus i kanten är maten dessutom hälsosam. Denna bönpasta med quorn och ärtpesto är ett bevis på detta!

Läs mer på http//nouw.com/100kitchenstories

Ingredienser

1 portion
  • 40 g bönpasta
  • 2-3 quornfiléer
  • 2 dl frysta ärtor
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ca 1 dl olivolja
  • 1 knippe basilika
  • Salt och peppar

Så här gör du

  1. Koka din bönpasta och stek dina quornfiléer i olivolja. Krydda med valfria kryddor om du vill.
  2. Tvätta av basilika och skär i småbitar och/eller gnugga ner i en matberedare med händerna. På detta viset så utsöndras smakerna och doften mer.
  3. Tillsätt resterande ingredienser. Mixa mixa mixa mixa och tillsätt lite olivolja i taget. Mängden olivolja varierar nämligen beroende på vilken konsistens du vill ha på din pesto. Som ni ser så är min pesto ganska kompakt i jämförelse med traditionell pesto. Tillsätt därför lite olivolja i taget för att få din önskade konsistens!
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Låt stå svalt tills servering.