Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bönfettuccine med fetaost och aubergine

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Pasta gjord av ekologiska
sojabönor. Vår bönpasta kombinerar det bästa av två världar: enkelheten från pastan och allt det nyttiga från bönorna. Den är proteinrik, naturligt glutenfri, rik på fiber och har en lägre kolhydrathalt än vanlig pasta.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 pkt Risenta Gul Bönpasta Fettuccine
  • 2 st auberginer (eller zucchini)
  • 1/2 purjolök (det vita), strimlad
  • 2 st vitlöksklyftor, skivade
  • 2 krossade tomater med chili
  • 2 msk olivolja
  • 200 g fetaost
  • 2 tsk salt
  • oregano

Så här gör du

  1. Gör så här: Skiva auberginen och lägg på bakplåtspapper. Strö över salt och låt auberginen ligga och vattna ur sig i ca 10 minuter.
  2. Fräs purjolök och vitlök i olivolja utan att de tar färg. Tillsätt tomatkross och smaka av med lite salt. Låt koka samman ca 5 minuter.
  3. Torka aubergineskivorna och lägg i tomatsåsen. Låt koka under lock ca 10 minuter. Under tiden, koka bönfettuccine enligt anvisning
  4. Blanda den kokta pastan med såsen, toppa med smulad fetaost och lite färsk oregano.