Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bön- och zucchinipasta med ostsås och torkade tomater

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Det finns många olika sorters bönpasta på marknaden. Om en blandar den med strimlad zucchini blir mängden kolhydrater per portion inte hög. En kan också bottna skålen med bladspenat. Medan en äter så mjuknar den och sedan är den perfekt att moppa upp den sista såsen med!
För veganer, använd havregrädde och skippa osten och mosa ner lite silkentofu i stället.

Ingredienser

4 portioner
  • 2 zucchini
  • 200 g blandade cocktailtomater
  • 200 g sojabönspasta
  • 2 dl grädde eller havregrädde
  • 100 g riven parmesan eller västerbottensost
  • 100 sugarsnaps
  • 200 g bladspenat
  • salt och peppar
  • olivolja

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 100 grader. Dela tomaterna och lägg dem med snittytan uppåt på bakpappersklädd plåt. Droppa lite olivolja på. Torka i ugn, ca 30-45 minuter utan att de bränns vid.
  2. Koka upp grädden och rör ner osten. Smaka av med salt och peppar.
  3. Strimla/riv zucchinin. Koka upp vatten och lägg först i bönpastan och låt koka ett par minuter innan du lägger i zucchinin. Låt koka upp och häll sedan av i durkslag.
  4. Lägg upp i djupa skålar, fodrade med bladspenat.
  5. Ringla ostsåsen över och toppa med torkade tomater och strimlade sugarsnaps.