Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bön- och kronärtskocksdipp

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portion
  • 1 burk kronärtskockshjärtan
  • 1 burk kronärtskockshjärtan
  • 2 dl kokta (eller 1 burk) cannelinibönor
  • Skal och saft av 1/2 liten citron
  • 1/2 krm chilipulver
  • 1/4–1/2 tsk hackad rosmarin
  • salt och peppar, efter smak

Till servering:

  • bladpersilja
  • Chiliflingor

Så här gör du

  1. Skölj kronärtskockshjärtan och bönor och låt rinna av.
  2. Mixa samtliga ingredienser i en matberedare eller med en stavmixer till en jämn och slät kräm. Smaka av med kryddor, för över till en stor skål eller flera små skålar och garnera med chiliflingor och hackad persilja.