Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Böcklingröra på knäcke

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Salta, rökiga smaker är ett måste på midsommarbuffén. Det kan vara lite pilligt att rensa benen ur böcklingen, blöt fingrarna emellanåt så går det lite lättare.

Ingredienser

6-8 port som bufférätt
  • Några bitar tunt, gott knäckebröd, gärna hembakat
  • 2 böcklingar, ca 400 g
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 citron, saften
  • nymalen svartpeppar
  • Till servering
  • 4 tsk löjrom
  • dill
  • finhackad rödlök

Så här gör du

  1. Rensa böcklingarna noga. Pilla bort alla fina små ben.
  2. Mixa med crème fraiche till en slät mousse och smaka av med citron och svartpeppar.
  3. Klicka moussen på bitar av knäckebröd och toppa med finhackad rödlök, löjrom och lite dill.