Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bloody mary by the sea

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 glas

Till grillen

  • 4 havskräftstjärtar/ scampi
  • 16 skalade vanliga räkor
  • 4 pilgrimsmusslor
  • 2 stjälkar blekselleri
  • fingersalt

Till glasen

  • 1 burk tomatjuice
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • pressad citron
  • vodka (kan uteslutas)

Så här gör du

  1. Smaka av tomatjuicen med salt, svartpeppar och pressad citron. Blanda i vodka om så önskas. Fördela i fyra cocktailglas.
  2. Trä upp räkor och musslor på separata spett. Grilla skaldjuren hastigt på båda sidor i en grillpanna - havskräftor och pilgrimsmusslorna cirka 1
  3. minut per sida, räkorna får endast bli ljumna annars blir dom sega. Strö lite salt över pilgrimsmusslorna.
  4. Fördela spetten i glasen med tomatjuice och en bit selleristjälk.