Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blomkålsrisotto med sparris och bacon

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Blomkålsrisotto med sparris och bacon
HANS DESSER

God och vårlik sallad med spröd sparris, oliver och knaperstekt bacon.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 stort blomkålshuvud eller 2 mindre
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • smör att steka i
  • 2 paket bacon
  • 1 stånd sparris
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1/2 färsk mynta eller annan ört
  • saft av pressad citron
  • salt och peppar
  • gröna salladsblad
  • 200 g fetaost

Så här gör du

  1. Riv blomkålen grovt och koka en minut i vatten.
  2. Hacka löken och pressa vitlöken. Fräs i smör.
  3. Stek bacon och lägg åt sidan.
  4. Skär sparrisen i bitar och koka.
  5. Häll av vattnet på blomkålsriset, blanda ner olivolja, balsamvinäger och mynta. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  6. Skär fetaosten i kuber.
  7. Blanda blomkålsriset med bacon, sparris, gröna blad och fetaost.
Du kanske även gillar