Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blomkålspizza med salami

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 48 st har redan röstat

Ett gott recept på pizza som funkar även för dig som går på LCHF-diet. Ljuvligt god blomkålsbotten!

Ingredienser

4 portioner
  • 4 dl riven blomkål
  • 
4 dl riven ost
  • 
1 ägg
salt och peppar

  • ev. lite färska örter
  • 
1 liten gul lök

  • smör eller kokosolja att steka i
  • 
1 burk krossade tomater

  • 2 mozzarella

  • 3 dl riven ost (till toppingen)
  • 
1 burk kronärtskockshjärtan
  • 
200 g god korv av salamityp
  • 
1 liten burk urkärnade svarta oliver
  • 
30-40 g pistaschnötter
  • 
basilikablad

  • 70 g ruccola

Så här gör du

  1. 
Sätt ugnen på 225 grader.
  2. 
Blanda riven blomkål, riven ost, ägg, salt och peppar i en bunke.

  3. Tryck ut blandningen på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Det kan kännas lite smuligt men smälter ihop sen. Låt helst botten täcka nästan hela bakplåten. Låt stå i ugnen 15 minuter.

  4. Hacka löken och fräs i smör eller kokosolja. Tillsätt krossade tomater och låt det puttra en stund. Mixa såsen med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.

  5. Stryk tomatsås på botten, strö på skivad mozzarella och riven ost. Grädda i ytterligare 10 minuter så att osten smälter.

  6. Dela kronärtskockshjärtanen i fjärdedelar, skiva korven och lägg dem på den nygräddade pizzan tillsammans med oliver, lite pistaschnötter, basilikablad och rucolasallad.
2 kommentarer om "Blomkålspizza med salami"
  • Nellie Forsström
    Nellie Forsström

    Det var god smak men bottnen var inte stel överhuvudtaget. Har kollat lite andra recept nu och där ska man vrida ur minst 2dl vätska. Kasst att det inte stod med här, gör det om ni testar detta annars får ni ba som en pizza utan botten med ba fyllningen….

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Nellie Forsström

      Hej,
      Tråkigt att höra att pizzan inte blev som förväntat. Hoppas pizzabottnen blir fastare om du testar receptet igen.

      Mvh
      Mitt kök-redaktionen