Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blomkålslasagne

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Här rostar jag först blomkålen i ugnen tillsammans med ganska mycket olivolja innan jag mixar den och använder den i lasagnen.

Ingredienser

4-5 portioner
  • 200 g färska lasagneplattor
  • 500 g keso naturell
  • 1 dl riven ost
  • Tomatsås:
  • 1 gul lök
  • olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 1 msk strösocker
  • salt och peppar

Blomkålskrämen

  • 500 g blomkål
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 burk små vita bönor
  • 200 g philadelphiaost
  • lite drygt 1 tsk örtsalt
  • 1 dl mjölk

Servering

  • sallad

Så här gör du

  1. Hacka löken och fräs den i olivolja i en kastrull. Låt löken bli mjuk. Tillsätt krossade tomater, buljongtärning, tomatpuré, vatten, socker, salt och peppar. Låt tomatsåsen småputtra i 15 minuter.
  2. Skär blomkålen i 2 centimeter tjocka skivor och lägg dem i en stor ugnsfast form. Ringla över rikligt med olivolja. Rosta blomkålen i ugn, 225 grader i 15 minuter.
  3. Kör blomkål, väl sköljda bönor och philadelphiaost i en matberedare eller använd en stavmixer. Smaka av med örtsalt.
  4. Varva tomatsås, blomkålskräm, lasagneplattor och keso i en stor smord ugnsfast form. Börja och avsluta med tomatsås.
  5. Strö på riven ost och gratinera i ugn, 225 grader i cirka 30 minuter. Känn efter så att lasagneplattorna är mjuka.
  6. Servera med en sallad.