Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blomkålsfrittata med krispig grönkålssallad och tahinidressing med äppel & kanel

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

2 portion

Blomkålsfrittata

  • 250 g Blomkål
  • 1/2 st Rödlök
  • 1 tsk Rosmarin
  • 3 st Ägg
  • 1 tsk Bakpulver
  • 0,5 tsk Gurkmeja
  • Salt
  • Peppar
  • Olja
  • 0,5 dl Fryst eller färsk hackad basilika

Tahinidressning med äppel & kanel

  • 2 msk Äppelcidervinäger
  • 1,5 msk Tahini
  • 1 msk Flytande honung
  • 1/4 tsk Kanel
  • En nypa flingsalt
  • 0,5 dl Vatten

Grönkål- och äppelsallad

  • 70 g Grönkål
  • 1 st Granny Smith äpple

Så här gör du

  1. Blomkålsfrittata: Sätt ugnen på 200 grader. Ansa och skär blomkålen i mindre buketter. Koka dem i lättsaltat vatten i cirka 5 minuter. Häll av vattnet och ställ åt sidan. Skiva rödlöken. Fräs löken tillsammans med rosmarin och en skvätt olja i en stekpanna. Löken ska mjukna något och fått en karamelliserad yta. Ta bort från plattan och ställ åt sidan. Vispa ihop ägg, bakpulver, gurkmeja, basilika, salt och peppar (ungefär 0,5 tsk av varje). Blanda ner blomkålen och rödlöken i smeten. Smörj två mindre formar och fördela smeten i formarna. Om du inte har två små går det givetvis bra med en större ugnsform. Använd gärna en med avtagbar kant. Grädda frittatan i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter eller tills den stelnat och fått en gyllenbrun färg. Låt frittatan stå i rumstemperatur i minst 15 minuter innan servering för att den ska stanna och ge det bästa resultatet! Lägg över lite folie för den är som godast ljummen!
  2. Tahinidressning med äppel & kanel: Häll alla ingredienserna i en bunke. Vispa med hjälp av en elvisp tills det blir helt slätt. Smaka av och justera med mer smaksättning om det behövs.
  3. Grönkål- och äppelsallad: Lägg grönkålen och det skivade äpplet i en bunke. Häll lite av tahinidressingen i bunken och massera in det i kålen och äpplet.
  4. SERVERA SÅ HÄR: Servera din blomkålsfrittata ljummen tillsammans med grönkål-och äppelssalladen. Avsluta med att ringla över mer av den fantastiska tahinidressingen.