Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blomkåls- och broccoligratäng med skinka och västerbottensost


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 18 st har redan röstat

Blomkål och broccoli under ett täcke av skinka, Västerbottensost och persilja, det här är gott!


Ingredienser

4 portioner

  • 800 g blomkål

  • 500 g broccoli

  • 250 g rökt skinka i bit
  • 
2 dl lättcrème fraiche

  • 2 dl Västerbottensost

  • 1 dl finhackad bladpersilja

  • salt och peppar

  • 50 g valnötter

  • Servering:

  • bröd


Så här gör du

  1. Dela blomkålen och broccolin i buketter och förväll dem i lättsaltat vatten i 5-10 minuter. Häll av vattnet och lägg det i en smord ugnsfast form eller 4 portionsformar.

  2. Skär skinkan i små tärningar. Blanda skinka, lättcrème fraiche, ost och persilja i en bunke. Smaka av med salt och peppar.

  3. Bred röran ovanpå blomkålen och broccolin. Gratinera i ugn, 225 grader, i 15-20 minuter. Osten ska ha fått färg.

  4. Strö på smulade valnötter och servera gratängen med ett gott bröd.