Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Blodsprängda ögonkulor

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

De här cakepopsen är perfekta att göra av vilken mjuk kaka som helst. Har du bråttom går det lika bra med en du köpt i affären.

Ingredienser

12 stycken
  • 1 sats mjuk kaka (sockerkaka, chokladkaka, kladdkaka eller nån annan favoritkaka.)
  • Philadelphiaost eller nutella
  • Vit choklad
  • Candy melts (chokladknappar) i grönt, finns att köpa på bland annat tantfondant.se
  • Godisögon, finns att köpa på bland annat tantfondant.se
  • Röd kristyr

Så här gör du

  1. Smula ner kakan i en skål. Tillsätt en klick Philadelphiaost eller Nutella.
  2. Blanda ihop till en smidig deg och rulla bollar lika stora som en studsboll.
  3. Låt stå en stund i kylen.
  4. Smält vit choklad och doppa en Cakepops-pinne i den. Stoppa ner pinnen en bit i bollen och ställ i frysen i ungefär 15 minuter, så att den blir riktigt kall.
  5. Doppa bollarna i den vita chokladen. Doppa två gånger och ställ en stund i frysen, cirka 15 minuter, mellan gångerna.
  6. Smält gröna candy melts i mikron. Det behövs inte så många.
  7. Använd en spritspåse för att spritsa ut en rund grön ring framtill på ögat.
  8. Fäst ett godisöga mitt i det gröna innan det har hunnit stelna.
  9. Måla på det blodsprängda i ögat med röd kristyr.