Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bläckfisk med sötpotatis

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg
Bläckfisk med sötpotatis
Christina Sundien

Heta bläckfiskringar serverade med ugnsrostad sötpotatis, röd chili och chilimajo.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 bläckfisk, cirka 700 g
  • malen svartpeppar
  • oraffinerat havssalt
  • smör och olivolja

Ugnsbakad sötpotatis:

  • 2 sötpotatisar
  • 1 hel vitlök
  • 3–4 msk olivolja
  • färsk oregano
  • flingsalt

Chilimajo:

  • 1 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 krm paprikapulver
  • ½ tsk chiliflakes
  • några droppar piri piri eller tabasco

Till garnering:

  • färsk oregano
  • färsk, röd chili

Så här gör du

  1. Skölj bläckfisken och rensa den ordentligt. Dra bort det genomskinliga broskbenet. Skär upp tuben i ½–1 centimeter breda ringar.
  2. Stek ringarna på hög värme på båda sidor i en stekpanna med smör och olivolja. Salta och peppra.
  3. Sötpotatis: Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta sötpotatisen och skär den i centimetertjocka skivor. Lägg ut skivorna på en plåt och pensla över oljan.
  4. Dela vitlöken på mitten och lägg på plåten. Strö över oregano. Sätt in i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut och strö över flingsalt.
  5. Chilimajo: Rör ihop alla ingredienser och smaka av styrkan med piri piri eller tabasco.
  6. Servera bläckfiskringarna med sötpotatis och chilimajo. Garnera med färsk oregano och skivad röd chili.
Du kanske även gillar