Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bläckfisk med sötpotatis

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Heta bläckfiskringar serverade med ugnsrostad sötpotatis, röd chili och chilimajo.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 bläckfisk, cirka 700 g
  • malen svartpeppar
  • oraffinerat havssalt
  • smör och olivolja

Ugnsbakad sötpotatis:

  • 2 sötpotatisar
  • 1 hel vitlök
  • 3–4 msk olivolja
  • färsk oregano
  • flingsalt

Chilimajo:

  • 1 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 krm paprikapulver
  • ½ tsk chiliflakes
  • några droppar piri piri eller tabasco

Till garnering:

  • färsk oregano
  • färsk, röd chili

Så här gör du

  1. Skölj bläckfisken och rensa den ordentligt. Dra bort det genomskinliga broskbenet. Skär upp tuben i ½–1 centimeter breda ringar.
  2. Stek ringarna på hög värme på båda sidor i en stekpanna med smör och olivolja. Salta och peppra.
  3. Sötpotatis: Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta sötpotatisen och skär den i centimetertjocka skivor. Lägg ut skivorna på en plåt och pensla över oljan.
  4. Dela vitlöken på mitten och lägg på plåten. Strö över oregano. Sätt in i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut och strö över flingsalt.
  5. Chilimajo: Rör ihop alla ingredienser och smaka av styrkan med piri piri eller tabasco.
  6. Servera bläckfiskringarna med sötpotatis och chilimajo. Garnera med färsk oregano och skivad röd chili.