Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bläckaioli – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Bläckfiskbläck går att beställa hos fisk­handlare eller i saluhallar och ger aiolin ett minst sagt spännande utseende. Bäst resultat får du om ingredienserna är rumstempererade när du gör aiolin. Servera exempelvis till vitlöks- & salviastekt bläckfisk, recept hittar du här.

Ingredienser

4 –6 PORTIONER
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 tsk vinäger
  • 4 äggulor
  • 3 dl rapsolja
  • 1 dl olivolja
  • 2 –3 vitlöksklyftor, pressade
  • salt
  • kajennpeppar
  • 1 msk bläckfiskbläck

Så här gör du

  1. Vispa ihop senap, vinäger och äggulor i en skål.
  2. Droppa i de två oljorna i en stråle och vispa kraftigt under tiden,
  3. Smaksätt med pressad vitlök, salt och kajenn­ peppar. Rör ner bläckfiskbläck.